Mai sunt cateva zile in care compania dvs. poate sponsoriza campaniile noastre cu cei 20% din impozitul pe profit pe anul 2021

Postat in Centrul educational de meditatii Kastel , Profesor pentru o ora in Dec 15, 2021

O poveste bună despre noi, o spune Alex Dima la Știrile ProTV. Oricât am spune noi povesti, parca mai mult arata reportajul de 8 minute care însumează în realitate aproape 20 de ore filmate printre activitățile și beneficiarii programelor Kastel.Mai sunt cateva zile in care compania dvs. poate sponsoriza campaniile noastre cu cei 20% din impozitul pe profit pe anul 2021. Va asteptam alaturi de Asociația Kastel 
Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie un contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care isi doreste sa il sustina, iar cheltuielile sunt deductibile.

Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.

Despre cel mai important proiect al Asociației:

În decembrie anul 2020 a luat ființa proiectul ''Profesor pentru o oră ''. În debut fiind doar o inițiativă de o vara de a face cateva ore de recuperare a materiei școlare pentru copiii ce deja activau în alte programe ale asociației, “Profesor pentru o oră “ a devenit rapid un proiect amplu de combatere a analfabetismului functional, ce împlineste imediat un an.
S-au facut recrutări in liceele de elita ale orașului Brasov, iar pe data de 16 decembrie 2020 a fost lansat proiectul ce este astazi cunoscut sub numele de “Profesor pentru o oră “. 

Programul este structurat pe trei etape în care au fost și înca sunt introduși copii din mediul defavorizat, din centrele de plasament și copii cu dizabilități.
  Cea dintâi etapa se concentrează pe citirea și înțelegerea textului sub forma unei soluții găsite împotriva analfabetismului funcțional . Acesta este incubatorul și se desfășoară on line
  Etapa a doua este cea în care se aprofundeaza restul materiilor școlare, ce aduc un plus de cultura generală  și aprofundare a materiilor importante .
  În finalul proiectului este etapa a 3-a, “de la defavorizat la excelență”, in care copiii sunt asistați de personal calificat și sunt  îndrumați spre a-și depași condiția și a-și îndeplini visul, însa nu vorbim despre simple meditații, ci mai degrabă de un curs de “viață”,iar aici putem menționa psihologi, logopezi, personal medical, profesori de specialitate, profesori de înot, ski și chiar muzică sau teatru.

Cum proiectul a luat amploare foarte mare și se bucura de o continua dorința de implicare  am ajuns acum în decembrie, la 1 an de la lansare la aproximativ 130 de voluntari împlicati activ și alți peste 100 în așteptare - în urma ultimelor recrutari, un centru de zi deschis și o medie de 50 de beneficiari ai proiectului în format fizic sau online. 

In paralel s-a încheiat un protocol de colaborare cu Direcția de Protectie a copilului, urmând ca din ianuarie sa preluam peste 70 de beneficiari din centrele de plasament dar di cu Direcția de Asistenta Sociala  de unde ne vin de 10 luni de zile chiar și copii cu dizabilități. 

Suntem în căutare de parteneri pentru susținerea si extinderea acestui proiect la nivel național. 

Este singurul proiect din tara care se întoarce la temelia educației : Citirea cursiva a unui text la prima vedere, înțelegerea lui dar și dezvoltarea vocabularului. Și facem asta în mod intensiv de 5 ori pe săptămână, modul 1 la 1 pentru fiecare beneficiar. 

Speram sa va regăsiți printre cei ce doresc sa susțină educația. 

Cu Stima, 
Alexandrescu Virginia
Contact 0734188977
orice ajutor conteaza

Implica-te alaturi de noi.

Educația reduce numărul asistaților social și totodată infracționalitatea.